Meijer matchwinner bij Club, transferdroom Lang valt mogelijk in duigen

Reacties

Met zijn eerste doelpunt voor Club Brugge heeft Bjorn Meijer de regerend landskampioen aan de drie punten geholpen. De voormalig linksback van FC Groningen maakte zondag de winnende treffer tegen KV Kortrijk. Noa Lang viel in de tweede helft in, maar liep al snel een blessure op.

Meijer matchwinner bij Club, transferdroom Lang valt mogelijk in duigen
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Kortrijk
Kortrijk

Club Brugge schoot uit de startblokken tegen Kortrijk. Ferran Jutglà opende al binnen drie minuten de score na een slippertje van verdediger Faïz Selemani. Pape Habib Gueye zette de bezoekers weer op gelijke hoogte, maar op slag van rust stelde Club orde op zaken: Meijer kopte na een hoekschop bij de tweede paal raak.

De thuisploeg van trainer Carl Hoefkens kwam in de tweede helft niet tot bijzonder veel kansen om de score uit te breiden. Sterker nog, Kortrijk drong aan en verdiende misschien wel een punt. Na de rode kaart voor Youssef Challouk was het Kortrijkse verzet echter gebroken. Meijer leek er in de blessuretijd nog 3-1 van te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Meijer maakte namens Club de negentig minuten vol, Ruud Vormer ontbrak in de selectie en Noa Lang viel na 71 minuten in, maar moest ook meteen weer worden vervangen. Hij verzwikte zijn enkel en zal vrezen voor de diagnose, aangezien de buitenspeler nog altijd hoopt op een transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hans Vanaken
Het ging in Brugge zondagmiddag voornamelijk over Hans Vanaken. De middenvelder wordt begeerd door onder meer West Ham United, maar de fans van Club zien hem niet graag vertrekken. Voor het duel rolden zij een groot spandoek uit met de tekst 'Bluvn Hans, ni goan' en tijdens het gehele duel werd Vanaken toegezongen.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.