Meier bezorgt VfL Wolfsburg pijnlijke middag

Eintracht Frankfurt is de tweede seizoenshelft begonnen met een verrassende 3-2 zege op VfL Wolfsburg. Alexander Meier was met een hattrick de gevierde man.

Voor VfL Wolfsburg zag het er aanvankelijk goed uit. In de eerste helft was het met afstand de betere partij. Maar de ploeg van trainer Dieter Hecking, die de geblesseerde Bas Dost moest missen, verzuimde dat krachtsverschil in de score tot uitdrukking te brengen. De schade voor Eintracht Frankfurt bleef beperkt tot een treffer van Dante, die een voorzet van Ricardo Rodriguez bij de tweede paal tot treffer promoveerde.

De rekening voor Wolfsburg volgde in de tweede helft. Twee treffers van Alexander Meier dwongen de gasten tot een inhaalrace. Na de gelijkmaker van André Schürrle resteerden elf minuten om niet met puntenverlies te beginnen aan de tweede seizoenshelft.

Maar het werd een anticlimax voor Wolfsburg. Eintracht Frankfurt ontsnapte in de slotfase aan een derde tegentreffer. Makoto Hasebe schoot bij een inzet van Veirinha op de doellijn zijn eigen doelman Lukas Hradecky te hulp. In blessuretijd volgde het onverwachte sluitstuk met Meier in de hoofdrol. De spits ramde van dichtbij de bal in het vijandelijke doel: 3-2.

VfL Wolfsburg moet door de nederlaag genoegen nemen met een zevende plaats, waar Eintracht Frankfurt dankzij de zege meer afstand heeft genomen van de gevarenzone.