Megaschorsing vanwege racisme dreigt voor spijtoptant Lulic

Reacties

Senad Lulic heeft zijn excuses aangeboden vanwege zijn racistische uitlatingen aan het adres van AS Roma-verdediger Antonio Rüdiger. Daarmee is de nasleep van het veelbesproken incident in de Derby della Capitale vermoedelijk nog niet over.

Megaschorsing vanwege racisme dreigt voor spijtoptant Lulic

Lulic hangt namelijk een zware schorsing boven het hoofd. Volgens Italiaanse media is de federale aanklager een onderzoek gestart naar de uitspraken van de dertigjarige Bosniër. 'Twee jaar geleden stond hij nog sokken en riemen te verkopen in Stuttgart', zei de Lazio-verdediger tegenover Mediaset Premium over Rüdiger.

Lazio nam zondagavond al afstand van de woorden van Lulic, die zelf maandagmiddag via Instagram gereageerd heeft op de ophef. 'Ik realiseer dat ik op een provocatie gereageerd heb met een nieuwe provocatie. Ik kom uit een land dat bekend is met tragedies met een etnische aanleiding. Daarom heb ik spijt dat ik me heb laten beïnvloeden door de spanning van de derby en me op die manier heb uitgedrukt.'

Als de uitspraken als racistisch worden gezien door de aanklager, dan riskeert Lulic een schorsing van liefst tien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.