Megabonus voor Kinsbergen, toelage Overmars gehalveerd

Reacties

Algemeen directeur Michael Kinsbergen ontving voor het seizoen 2014/15 van Ajax een bonus van liefst 345 duizend euro. De toelage was bijna even hoog als zijn vaste salaris van 351 duizend euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Ajax heeft gepubliceerd.

Megabonus voor Kinsbergen, toelage Overmars gehalveerd

Afgelopen zomer nam Kinsbergen na bijna drie seizoenen afscheid bij Ajax. Een periode waarin de Amsterdammers twee keer landskampioen werden, met Ziggo een nieuwe hoofdsponsor binnenhaalde en waarin de club er financieel beter voor kwam te staan dan ooit. Het bestuur was dan ook dik tevreden met Kinsbergen. Althans, afgaande op zijn gigantische bonus die hij ontving over het seizoen 2014/15.

De algemeen directeur versloeg daarmee zelfs Marc Overmars. De directeur voetbalzaken moest het doen met 464 duizend euro. Daarvan was 194 duizend bonusgeld. Een jaar eerder bedroeg de toelage nog 381 duizend euro.

Ook financieel directeur Jeroen Slop deelde mee in de bonusregen bij Ajax. Hij pakte met 40 mille de laagste bonus in het directieteam, maar kwam met zijn vaste salaris toch nog uit op 296 duizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.