Meeuwis mentaal op en beëindigt zijn actieve loopbaan

Marcel Meeuwis is een maand na het ondertekenen van zijn contract bij FC Eindhoven alweer vertrokken. De 32-jarige middenvelder wilde na een teleurstellend seizoen bij VVV-Venlo de draad weer oppakken in Eindhoven, maar kan het fysiek en mentaal niet langer opbrengen.

Meeuwis mentaal op en beëindigt zijn actieve loopbaan

Meeuwis speelde dertien jaar betaald voetbal bij onder meer Willem II, VVV-Venlo, Roda JC, Borussia Mönchengladbach en Feyenoord. De controlerende middenvelder was ook korte tijd actief buiten Europa. Drie maanden speelde hij in Australië voor Melbourne Heart, dat uitkomt op het hoogste niveau.

Het vertrek van Meeuwis zal een tegenvaller zijn voor de Jupiler League-club. Vorige maand liet algemeen directeur Hans Smulders nog weten verheugd te zijn met het binnenhalen van zo'n ervaren speler. Overigens heeft de club de opvolger van Meeuwis al in huis met Jens van Son.

Van Son keert een jaar na zijn transfer naar Sparta Rotterdam alweer terug bij Eindhoven. De 25-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen twintig competitieduels namens Sparta, waarin hij niet tot scoren kwam. In Eindhoven begint Van Son aan zijn zevende seizoen voor Eindhoven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen