Meesterlijke omhaal Petric helpt HSV verder

Hamburger SV is weer een stap dichter bij de Europa League-finale in eigen stadion. Standard Luik verloor door een meesterlijke omhaal van Mladen Petric (1-3).

Hamburger SV stond onder druk om te presteren in de Europa League als antwoord op de teleurstellende resultaten in eigen land. De Hanseaten slaagden in hun opzet, want op Sclessin kreeg Standard Luik met 3-1 klop.

Mladen Petric was verantwoordelijk voor de overwinning voor Hamburger SV, dat in Luik een 2-1 marge verdedigde. Igor De Camargo maakte in de eerste helft de openingstreffer van de Kroatische spits nog wel ongedaan. Petric bracht met een schitterende omhaal twee minuten na de gelijkmaker HSV weer op voorsprong.

Standard Luik probeerde in de tweede helft met een adequaat antwoord te komen. De Waalse formatie kon inzet niet worden ontzegd, maar ontbeerde het noodzakelijke vernuft om de Hamburgse defensie in de problemen te brengen. HSV bleef relatief simpel overeind. Invaller Paolo Guerrero vergrootte in de slotfase het leed van Standard.

Hamburger SV is daardoor nog twee wedstrijden verwijderd van een finaleplaats in de Europa League. Fulham is het laatste obstakel voor een optreden op 12 mei in het eigen HSH Nordbank Arena met als inzet de winst in de Europa League.