Meester Pirlo dirigeert Juve naar laatste acht: 'Ik geniet'

Reacties

Andrea Pirlo toonde weer eens zijn grote waarde voor Juventus. De 34-jarige spelverdeler neemt zijn ploeg structureel bij de hand in de Serie A, maar donderdagavond ook in de Europa League.

Meester Pirlo dirigeert Juve naar laatste acht: 'Ik geniet'

Juventus plaatste zich te koste van Fiorentina (1-0 winst, eerste duel 1-1) voor de kwartfinale dankzij een schitterende vrije trap van Pirlo (zie beelden hieronder). Daarmee koerst Juventus niet alleen af nationaal succes, maar ook op internationale glorie. Saillant detail: de Europa League-finale heeft dit seizoen plaats in de Juventus Arena, de thuishaven van De Oude Dame.

Ondanks het bereiken van de volgende ronde en mogelijk de finale in eigen huis hoort Juventus volgens trainer Antonio Conte niet thuis in de Europa League. Een club van het kaliber Juventus moet in de Champions League spelen liet de oefemeester onlangs weten. Dat geldt sowieso voor Pirlo.

Inclusief de drie kwalificatiewedstrijden voorafgaand aan het hoofdtoernooi, speelde Pirlo 101 Champions League-wedstrijden, waarin hij zeven keer trefzeker was. Het gros van de wedstrijden speelde hij in het shirt van AC Milan, waarmee hij in 2003 en 2007 ook de Cup met de Grote Oren won. Vorig seizoen reikte Juve tot de kwartfinale van het miljoenenbal. Over twee wedstrijden bleek de latere winnaar Bayern München te sterk.

Dit seizoen eindigde het Champions League-seizoen van De Oude Dame al in de groepsfase. Het slotduel met Galatasaray (1-0 nederlaag) werd Juventus fataal. De Turken gingen, samen met groepswinnaar Real Madrid, door dankzij de treffer van Wesley Sneijder. In de Champions League een teleurstellend jaar. In de Serie A zeer zeker niet.

Pirlo was afgelopen weekend beslissend namens de succesvolle formatie van trainer Conte. In het competitieduel met Genoa (1-0) bepaalde de sierlijke middenvelder de eindstand, wederom uit een directe vrije trap (zie beelden hieronder). Het was alweer de 24ste zege in de Serie A. De club uit Turijn stevent, met veertien (!) punten voorsprong op achtervolger AS Roma, af op de derde landstitel op rij.

Belang
De clubleiding erkent het belang van Pirlo bij Juventus en verlengde zijn contract tot de zomer van 2016. Ondanks zijn leeftijd wil de technicus voorlopig niet aan stoppen denken. 'Ik geniet nog steeds van iedere wedstrijd', zegt Pirlo na afloop van het duel met Fiorentina. 'Ik hoop de komende jaren op deze voet verder te gaan.'

In mei wordt de 108-voudig international van Italië 35 jaar. De voormalige speler van AC Milan is niet alleen onmisbaar voor Juventus, maar ook voor de nationale ploeg. Tijdens het WK van komende zomer wacht Pirlo opnieuw een sleutelrol. De Italianen plaatsten zich overtuigend voor de eindronde in Brazilië. In de groepsfase moet de Squadra Azzurra het opnemen tegen Engeland, Costa Rica en Uruguay. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.