Meeslepend gevecht Arsenal-Everton zonder winnaar

Arsenal heeft twee punten laten liggen in een aantrekkelijk duel met Everton, dat op de late Londense treffer een antwoord had (1-1).

Pas in de tachtigste minuut werd de ban gebroken in het meeslepende duel in Emirates Stadium, waar beide ploegen aanspraak mochten maken op de winst. Everton begon sterk aan het duel zonder Arsenal-doelman Wojciech Szczesny echt op de proef te stellen.

Het goede herstel van de thuisploeg werd bevestigd door de pogingen van Aaron Ramsey, Olivier Giroud en Santi Cazorla, die echter Everton-doelman Tim Howard op hun weg vonden.

Het was uitstel van executie voor Everton, dat zich via onder andere Kevin Mirallas evenmin onbetuigd liet. Mesut Özil was in de tachtigste minuut attent nadat Olivier Giroud de kopbal-assist van Theo Walcott had gemist.

Met de treffer dacht Arsenal de drie punten op zak te hebben maar het rekende zich te vroeg rijk. Everton herrees binnen enkele minuten via de negentienjarige Gerard Deulofeu. De Barcelona-huurling, koud vijf minuten in het veld, bracht met een mooie treffer de 1-1 op het scorebord.

Het bleek de eindstand van het voetbalgevecht, dat kenmerkend voor de ontmoeting ook na de gelijkmaker nog kansen voor beide ploegen op de winnende treffer opleverde. Zo raakte Giroud in blessuretijd met een schot van afstand het aluminium.

Door het gelijkspel is de voorsprong van koploper Arsenal vijf punten op Liverpool. Everton staat vijfde in de Premier league met zeven punten achterstand op Arsenal.