'Meer zorgen over blessures dan over Ronaldo en Benzema'

Reacties

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de 2-1 zege op Málaga van zaterdag. Door twee treffers van Sergio Ramos kwam er een einde aan een reeks van twee nederlagen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

'Meer zorgen over blessures dan over Ronaldo en Benzema'

Al vroeg in de wedstrijd moest Zidane lijdzaam toezien hoe Marcelo met een aanzienlijk zware hamstringblessure naar de kant moest. Ook Luka Modric kwam niet ongeschonden uit de strijd, terwijl Danilo en Fabio Coentrão volgens de Franse coach ook niet in staat waren om te spelen. Pepe, Dani Carvajal, James Rodríguez en Gareth Bale maken bovendien ook al deel uit van de overvolle ziekenboeg.

'Het is ook niet de improductiviteit van mijn aanvallers, maar vooral al die blessures waar ik me zorgen over maak', zo reageerde Zidane tegen Spaanse media na opmerkingen over het gebrek aan goals bij Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. 'Ik baal van al die blessures. We hebben woensdag weer een belangrijke wedstrijd', doelde hij op het weerzien met Celta de Vigo, dat het eerste duel uit de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi met 1-2 won in Madrid.

Na afloop werd er dus niet alleen gesproken over de blessures. Ronaldo en Benzema werden uitgefloten door een deel van de fans. 'Natuurlijk mogen de fans veeleisend zijn', vertelde Zidane. 'Maar als we het lastig hebben, zou het mooi zijn als de aanhang achter ons gaat staan. We moeten geduldig blijven met Karim en Cristiano. Ze hebben in het verleden bewezen goals te kunnen maken. Het zit nu even tegen, maar ik maak me over hen geen zorgen.'

Na het duel van woensdag staat zondag voor Real het thuisduel met Real Sociedad op het menu. Op 15 februari is het eerste duel uit de achtste finale van de Champions League. Napoli is dan de tegenstander van De Koninklijke. Real staat in de Primera División vier punten voor op Sevilla, terwijl aartsrivaal Barcelona vijf punten minder heeft. Atlético Madrid staat al negen punten achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.