Meer transfers van Eredivisie naar buitenland

Reacties

De transfermarkt is in Nederland gesloten en de KNVB telde deze periode een flinke stijging van het aantal verhuizingen, waarvan er 57 op de laatste dag plaatsvonden.

Meer transfers van Eredivisie naar buitenland

In totaal vonden er in het Nederlandse betaalde voetbal 533 spelers een nieuwe club, van wie meer dan de helft binnen Nederland bleef (278). Bij de grensoverschrijdende transfers werd duidelijk dat er meer spelers naar het buitenland (147) verkasten dan er naar Nederland (108) kwamen.

Het verschil (39) is het grootst sinds 2011, toen er 31 spelers meer naar het buitenland vertrokken dan naar Nederland kwamen. Deze transferperiode is ook op een ander punt bijzonder met 57 transfers op de laatste dag, waarvan die van Jerson Cabral (foto) van FC Twente naar Willem II de laatste was. De overschrijving van de aanvaller werd acht minuten voor middernacht gedaan.

Dat aantal last minute-transfers is gestegen in vergelijking met voorgaande jaren toen er op de valreep 56 (2013), 45 (2012), 53 (2011) van club wisselden. De 533 overschrijvingen, waarvan 65 op huurbasis, is een stijging van 62% ten opzichte van een jaar geleden. Maar weer minder dan in 2012 toen 543 spelers in de zomerse transferperiode hun heil elders zochten en vonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.