'Meer pogingen verzilveren, voor punten en zelfvertrouwen'

Reacties

Het treffen met FC Utrecht van zondag wordt volgens FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts een interessante clash tussen twee speelstijlen. Het aanvalsspel van de Dordtenaren tegen het countervoetbal van de Utrechters.

'Meer pogingen verzilveren, voor punten en zelfvertrouwen'

'Harry van den Ham (assistent bij FC Utrecht en ex-trainer van Dordt, red.) weet natuurlijk heel veel van de club, maar wij weten ook veel van FC Utrecht', aldus Brandts. 'Zij zijn samen met PSV het meest effectief op de counter', weet hij. 'Dat zijn dingen waar we rekening mee houden. Maar na Feyenoord (met 105) zijn wij de ploeg met de meeste doelkansen: honderd. Dat zegt wat over onze speelwijze, die gaan we dus ook niet veranderen.'

Ondanks de vele pogingen, wisten De Schapenkoppen tot op heden evenwel pas acht keer te scoren: het minst van alle Eredivisieclubs. 'Natuurlijk moeten er meer doelpogingen verzilverd worden, voor de punten en het zelfvertrouwen', erkent Brandts. Saillant detail: met negen doelpunten is FC Utrecht (samen met FC Groningen) de op één na minst scorende ploeg van de Eredivisie.

Ondanks de weinig hoopgevende cijfers (beide ploegen scoorden samen dus één keer minder dan koploper PSV) verwacht FC Utrecht-trainer Robby Alflen een open wedstrijd. 'De aanvallende insteek van Dordrecht wordt door sommigen naïef genoemd. Op mijn beurt vind ik het naïef om te denken dat die manier van spelen je géén resultaat kan opleveren', verdedigt Alflen de aanvallende intenties van zijn opponent.

Hoewel FC Utrecht slechts twaalfde staat, is Alflen vol vertrouwen. 'Beleid moet je niet maken op basis van de ranglijst, maar op basis van het vertoonde spel. Daarin zie ik bij ons heel duidelijk een stijgende lijn. Wij gaan dus door waarmee we bezig waren, en blijven ondertussen dingen bijschaven', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.