'Meer dan twintig keepers belden naar Barcelona'

Barcelona kreeg donderdag de bevestiging dat Albert Jorquera de komende zes maanden is uitgeschakeld. Technisch directeur Txiki Begiristain wordt inmiddels overspoeld met telefoontjes van keepers die zich aanbieden om de tweede doelman van Barça te vervangen.

'Meer dan twintig keepers belden naar Barcelona'

Jorquera moest donderdag onder het mes vanwege een gescheurde kruisband van zijn rechterknie. De reservekeeper liep de kwetsuur afgelopen zaterdag op tijdens een duel tussen Catalonië en Baskenland.

Begiristain heeft intussen meer dan twintig doelmannen aangeboden gekregen, meldden diverse Spaanse media. Deze keepers komen overal vandaan: niet alleen uit de Primera en Segunda División, maar ook uit de Premier League, de Serie A, de Argentijnse competitie en de Eredivisie.

Sander Westerveld is een van de aangeboden doelmannen. Verder zouden onder anderen Jens Lehmann (Arsenal, rechtsboven), Oscar Ustari (Getafe, rechtsonder) en Pablo Cavallero (Levante, linksonder) zich hebben gemeld.

Cavallero windt er in ieder geval geen doekjes om. 'Ik geloof dat ik voldoe aan het profiel van de club. Ik zou heel graag naar een grote club gaan', aldus de 32-jarige Argentijnse sluitpost van Levante.

Naar verluidt zou Barcelona op zoek zijn naar een ervaren doelman, die zonder mokken genoegen neemt met een rol als reserve en bovenal voor een half jaar naar Camp Nou zal willen komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen