'Meer clubs zullen in de toekomst rouleren met keepers'

In Engeland rijzen vraagtekens rondom de keepers van Manchester United. In de voorbije wedstrijden gaf manager Sir Alex Ferguson zijn goalies Anders Lindegaard en David De Gea beurtelings speeltijd. Doordat beiden geen onuitwisbare indruk achterlaten, hebben The Mancunians momenteel geen vaste nummer één.

'Meer clubs zullen in de toekomst rouleren met keepers'

'In het moderne voetbal kan een keeper niet meer alle wedstrijden spelen', stelt Lindegaard. 'Dat is iets waaraan de mensen gewend waren. Maar tegenwoordig speel je vijftig, zestig duels per seizoen. Ik denk dat in de toekomst meer clubs hun keepers gaan rouleren.'

Deze jaargang startte De Gea op Old Trafford als eerste doelman. Maar na twee wisselvallige competitieoptredens moest de Spanjaard, net als in het voorbije seizoen, plaatsmaken voor Lindegaard. Die keept momenteel de op papier belangrijkste wedstrijden van Manchester United. De Gea kreeg op zijn beurt de voorkeur in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray (1-0). Maar de kritiek luidt dat het week-in-week-uit veranderen van keeper een slechte zaak is.

Het huidige beleid doet het vertrouwen van De Gea, in 2011 voor heel veel geld gekocht van Atlético Madrid als opvolger van Edwin van der Sar, geen goed. En ook Lindegaard was in de recente duels met Liverpool en Tottenham Hotspur niet foutloos.

'Ik zie geen problemen met het rouleren van de keepers', reageert Ferguson. 'Lindegaard en De Gea zijn beide goede doelmannen. Het belangrijkste is dat ze beiden de ervaring van de English game krijgen. Want ze hebben niet de routine die Van der Sar of Peter Schmeichel bij hun komst hadden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's