Meepraten in VI Opinie: 'Wat is jouw EK-herinnering?'

Reacties

Het EK zit erop. Portugal is de troonopvolger van Spanje en er is nog veel meer om over na te praten. Dat kan in VI Opinie!

Meepraten in VI Opinie: 'Wat is jouw EK-herinnering?'

Wat blijft er bij jou hangen van dit EK? Zijn het de Ierse supporters, de stuntende IJslanders, de Welshmen die bij hun EK-debuut bijna met de trofee aan de haal gingen of is het toch dat liedje dat je nooit meer uit je hoofd krijgt: Will Grigg's on Fire!

Wie was de beste speler? Cristiano Ronaldo die bijdroeg aan de Portugese titel, Gareth Bale die een aanstekelijk enthousiasme op de mat legde, de routiniers Gianluigi Buffon of Andrés Iniesta, de onverzettelijkheid van Pepe of toch smaakmaker en topscorer Antoine Griezmann? Of misschien wel heel iemand anders. Het laatste toernooi van Zlatan Ibrahimovic als international? De entree van supertalent Renato Sanches?

En wat te denken van de opzet van het toernooi. Portugal profiteerde als een van de beste nummers drie optimaal van de wijzigingen en ging zonder een zege in de groepsfase met de Europese titel aan de haal. Zorgde de nieuwe opzet met 24 landen voor terughoudendheid bij de landen? Of is er simpelweg een tendens waar te nemen in het mondiale voetbal en loont een behoudende strijdwijze.

En hoe beoordelen we de favoriete landen? Duitsland maakte indruk, maar ging toch ten onder tegen Frankrijk. Het gastland verloor op zijn beurt van Portugal. En wat zegt de minimalistische, maar daarom niet minder knappe, prestatie van Portugal? Hoe goed was het Italië van Antonio Conte en waar staat Spanje tegenwoordig? Waarom zakte Engeland volledig door het ijs?

En tot slot: hebben de Belgen gefaald? Een gouden lichting belandde met wat geluk ook nog eens aan de goede kant van het schema, maar ging ten onder tegen Wales. Is dat op het conto van Marc Wilmots te schrijven of ligt het aan de spelers?

Hoe dan ook: er is voldoende om over na te praten. Vertel in de comments hoe het EK van 2016 wat jullie betreft de geschiedenisboeken in gaat?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.