Medunjanin voelt vertrouwen en warmte in Israël

Haris Medunjanin (25) koos ervoor om afgelopen zomer van het Spaanse Real Valladolid over te stappen naar het Israëlische Maccabi Tel Aviv. De stylist heeft geen spijt van die overgang.

Medunjanin voelt vertrouwen en warmte in Israël

'Ik voel hier veel vertrouwen en warmte', laat de oud-speler van AZ en Sparta Rotterdam weten. 'Ik sta bekend als iemand die zegt wat hij denkt. In tegenstelling tot mijn vorige clubs wordt dat hier op prijs gesteld.' In de competitie scoorde hij inmiddels vier keer en wordt vergeleken met Avi Nimni, nu manager van Maccabi Tel Aviv en in Israël beschouwd als een van de beste clubspelers ooit.

'Zoals veel onbekende competities groeit het niveau in Israël', meent Medunjanin die voor Jong Oranje speelde, maar inmiddels basisspeler is in de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina.

'En na Real Valladolid bleek uit alles dat Maccabi Tel Aviv mij
graag wilde hebben. Coach Yossi Mizrahi zag in mij een bepalende speler, dat vind ik erg belangrijk. Ik wil de club helpen. Maccabi bouwt aan een nieuw elftal, maar het wordt tijd dat het team dit seizoen kampioen wordt. De laatste titel dateert van 2003, dat is lang geleden.'

Bekijk hier al onze video's