Medische keuring Dijks, terugkeer Heitinga aanstaande

Reacties

De terugkeer van Mitchell Dijks naar Ajax nadert met rasse schreden. De 22-jarige linksback is in Amsterdam voor de medische keuring.

Medische keuring Dijks, terugkeer Heitinga aanstaande

De verdediger speelde tot 2009 in de jeugdopleiding van FC Volendam, waarna hij de overstap maakte naar Ajax. Trainer Frank de Boer gunde hem op 5 augustus 2012 zijn debuut in het eerste elftal, tijdens de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-2). 

Na twee optredens in het toernooi om de KNVB-beker en zes duels in de Eredivisie vertrok Dijks voor het seizoen 2013/14 op huurbasis naar SC Heerenveen. Daar kwam hij tot 27 optredens, maar ondanks zijn redelijke prestaties in Friesland en een tot medio 2015 doorlopend contract bij Ajax stelden de Amsterdammers geen prijs meer op Dijks. Hij vertrok naar promovendus Willem II, waar hij afgelopen seizoen grote indruk maakte en tot 28 Eredivisie-optredens kwam.

Tegenover het vertrek van Dijks bij Willem II staat de komst van huurlingen Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesley de Sa (allen van Ajax). Daarnaast speelden de Tilburgers met de transfer van linksback Dico Koppers, die overkomt over van FC Twente, alvast in op het vertrek van Dijks.

Behalve de aanstaande transfer van Dijks is ook de terugkeer van John Heitinga zo goed als rond. Later deze week wordt de overgang van de 87-voudig Oranje-international van Hertha BSC naar Amsterdam afgerond. Heitinga speelde eerder in de periode 1990-08 voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.