media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Medisch goedgekeurde Mathijsen tekent bij Feyenoord

Medisch goedgekeurde Mathijsen tekent bij Feyenoord

Joris Mathijsen (32) heeft vrijdagochtend met goed gevolg de medische keuring bij Feyenoord doorstaan. De Oranje-international zal vrijdagmiddag zijn driejarige verbintenis bij de Rotterdammers ondertekenen.

Feyenoord was na het vertrek van aanvoerder Ron Vlaar op zoek naar een ervaren centrumverdediger. Mathijsen was met zijn internationale ervaring, opgedaan bij zowel het Nederlands elftal als in zijn clubcarrière bij Hamburger SV en Málaga, de ideale optie voor technisch directeur Martin van Geel. De technisch directeur onderhoudt al jaren een warme band met de verdediger, die hij in Nederland bij Willem II en AZ ook al tegen het lijf liep.

Feyenoord betaalt een bescheiden transfersom voor Mathijsen. Zijn werkgever Málaga zit in financieel noodweer en betaalde al enkele maanden het salaris van een aantal spelers niet.

De 82-voudig international is opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de vriendschappelijke interland tegen België van volgende week woensdag. Tijdens het afgelopen EK was hij tijdens de groepsduels met Duitsland (1-2) en Portugal (1-2) basisspeler, nadat hij tegen Denemarken (0-1) nog ontbrak met een hamstringblessure.

Overigens is opmerkelijk dat Feyenoord-coach Ronald Koeman al heeft aangegeven dat Stefan de Vrij aanvoerder zal blijven. De twintigjarige verdediger, die eveneens een uitnodiging kreeg van Van Gaal, nam de band over van de naar Aston Villa vertrokken Vlaar (die op zijn beurt niet bij Oranje zit).

Foto: VI Images

Laatste nieuws