Mechelen met negen man kansloos bij Anderlecht

Anderlecht heeft door met 5-0 te winnen van KV Mechelen de tweede plaats in de Eerste Klasse gegrepen. De bezoekers, die een prima start van het seizoen kenden, eindigden het duel met negen man.

Na een kwartier strafte Mbark Boussoufa geblunder van Xavier Chen af en tekende voor de openingstreffer. De thuisploeg speelde de eerste helft verder bepaald niet imponerend maar had geluk dat scheidsrechter Tim Pots een rode kaart zag in een tamelijk onschuldige overtreding van Antonio Ghomsi op Matías Suárez.

Vijf minuten na rust moest KV Mechelen verder met negen man. Maxime Biset hield de doorgebroken Romelu Lukaku vast en moest eveneens inrukken. Vervolgens kon Anderlecht in alle rust de score uitbouwen tot 5-0. Guillaume Gillet, Suárez, Olivier Deschacht en Jonathan Legear waren de doelpuntenmakers.