McLeish weigert cyber-pesterij weer op te rakelen

De League Cup-finale tussen Arsenal en Birmingham City blijft de Engelse gemoederen bezighouden. Trainer Alex McLeish, die zijn ploeg de Gunners met 2-1 zag verslaan, stipte het heldhaftige optreden van middenvelder Barry Ferguson nog even aan en weigerde vervolgens in te gaan op een cyber-pesterij.

McLeish weigert cyber-pesterij weer op te rakelen

Ferguson vierde het winnende doelpunt van collega Obafemi Martins zondag op een ietwat onsportieve wijze. Bij het passeren van Arsenal-verdediger Laurent Koscielny, samen met Wojciech Szczesny blunderend en zodoende verantwoordelijk voor de tegentreffer, gaf hij de Fransman een vriendschappelijk tikje op het achterhoofd (foto).

Jack Wilshere, middenvelder van Arsenal, hekelde vervolgens via zijn twitter-acount het onsportieve handelen van Ferguson. 'Goed gedaan van de speler die Koscielny op zijn hoofd sloeg na de winnende treffer. Een grote prestatie', luidde het cynische commentaar van de Arsenal-middenvelder.

McLeish paste ervoor een nieuw hoofdstuk aan het conflict toe te voegen. 'Twitter en al die andere dingen zijn niet mijn wereld. Cyber-pesterijen gaan aan mij voorbij. Als ik nu wat roep, blijven we over en weer commentaar geven.'

Overigens kan McLeish in het degradatieduel met West Bromwich Albion van komend weekeinde geen beroep doen op Ferguson. De Schot speelde het laatste halfuur van de League Cup-finale met een gebroken rib, tot bewondering van zijn trainer. 'Zijn pijngrens is beangstigend. Het tekent zijn karakter.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's