McClaren wil gestopte Carragher overhalen

Steve McClaren gaat een nieuwe poging wagen om Jamie Carragher tot een rentree in de Engelse ploeg te bewegen. En anders hoopt de Engelse bondscoach op Sol Campbell.

McClaren wil gestopte Carragher overhalen

Carragher (foto, 34 interlands) heeft aangegeven niet meer voor Engeland te willen uitkomen. Maar met het oog op de geblesseerden John Terry, Ledley King en Jonathan Woodgate, hoopt McClaren dat Carragher nog even wil doorgaan.

'Ik heb al een paar keer met Jamie gesproken', aldus Macca tegen de BBC, 'en deze week praat ik nog een keer met hem. Jamie is een belangrijke speler voor Engeland, ik wil hem helemaal niet kwijt.''

De 29-jarige verdediger bedankte voor het nationale elftal omdat hij zich niet kan vinden in de hiërarchie die de Engelse bondscoach toepast. 'Dat begrijp ik best', zegt McClaren, 'en spelers die willen spelen en ook vinden dat zij móéten spelen, hebben mijn sympathie.'

Als Carragher bij zijn standpunt blijft, verlegt McClaren zijn aandacht naar Sol Campbell. De 32-jarige verdediger van Portsmouth kwam sinds het WK van 2006 niet meer voor de Engelse ploeg uit. Hij kan bogen op 69 caps.

En passant kondigde McClaren aan dat hij ook de op dit moment niet fitte David Beckham nog in de Major League Soccer aan het werk wil zien, voor een eventuele selectie voor de Engelse nationale ploeg.

Behalve de vriendschappelijke interland tegen Duitsland op woensdag 22 augustus, speelt Engeland op zaterdag 8 september (Israël thuis) en woensdag 12 september (Rusland thuis) twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's