McClaren put moed uit 'fantastische goal' Wijnaldum

Newcastle United-manager Steve McClaren zag bij het doelpunt van debutant Georginio Wijnaldum patronen terug die hij erin probeert te slijpen bij zijn elftal. Wijnaldum zelf baalde van het 2-2 gelijkspel tegen Southampton.

Vlak na rust zette Wijnaldum Newcastle met een knappe kopbal op een 2-1 voorsprong. 'Dat doelpunt was fantastisch', verklaarde McClaren bij de BBC. 'Daarin zag ik terug wat wij met dit team proberen te doen. Ik heb Wijnaldum lange tijd niet op deze manier zien scoren.'

De 24-jarige middenvelder zelf baalde vooral dat Southampton na zijn treffer steeds sterker werd en de verdiende 2-2 maakte. 'Ik heb wel gescoord, maar we hebben helaas niet gewonnen.' McClaren beaamde dat. 'We hebben 75 minuten lang goed voetbal gespeeld, maar in de slotfase lieten we ons door het publiek verleiden om voor de zege te spelen. We hadden beter een punt veilig kunnen stellen.'

Als Sadio Mané in de slotfase zorgvuldig was geweest in de afwerking, dan was Newcastle namelijk met lege handen achtergebleven. 'Maar over de hele wedstrijd vond ik 2-2 een terechte uitslag. Hier kunnen we op voortborduren.' Wijnaldum sloot af door te stellen dat hij blij is dat de kop eraf is. 'Ik keek echt uit naar deze wedstrijd en ik heb enorm genoten', aldus de voormalige speler van Feyenoord en PSV.

Wijnaldum was de elfde Nederlander die scoorde bij zijn debuut in de Premier League. Onder meer Ruud van Nistelrooy en Jerrel Hasselbaink gingen hem voor. In totaal scoorden 71 Nederlanders in die competitie. Van de landen buiten het Verenigd Koninkrijk deed alleen Frankrijk (106) dit vaker.