McClaren neemt leiding over bij Newcastle

Reacties

Steve McClaren is de nieuwe manager van Newcastle United. De 54-jarige Engelsman tekent voor drie seizoenen met een optie voor nog eens vijf jaar. Daarnaast is de voormalige bondscoach van Engeland toegetreden tot het bestuur van The Magpies. Eigenaar Mike Ashley is juist uit het bestuur gestapt.

McClaren neemt leiding over bij Newcastle

De naam van McClaren zong al een tijdje rond in de stad aan de Tyne. Newcastle heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en nam dinsdag afscheid van manager John Carver en zijn assistent Steve Stone. Na het vertrek van manager Alan Pardew kenden The Magpies een vrije val. De neerwaartse spiraal werd pas in de slotwedstrijden van de competitie doorbroken, waardoor er ook volgend jaar Premier League wordt gespeeld op St. James' Park.

De club van Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong biedt McClaren de kans zich te revancheren na een mislukt avontuur bij Derby County. The Rams leken op weg naar promotie, maar de tweede seizoenshelft van de Championship-club was ronduit teleurstellend. De selectie van McClaren eindigde als achtste.

De Engelsman was in zijn trainersloopbaan tweemaal actief bij FC Twente. In zijn eerste periode in Enschede werd hij met de Tukkers landskampioen in het seizoen 2009/10. De meest prestigieuze klus van de oud-assistent van Sir Alex Ferguson was ongetwijfeld het bondscoachschap van Engeland. McClaren stond achttien wedstrijden aan het roer van de Engelse nationale ploeg, waarmee hij zich niet wist te kwalificeren voor het EK van 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.