McClaren: 'De club is altijd groter dan welk individu ook'

Steve McClaren heeft een einde gemaakt aan zijn lijdensweg bij FC Twente. De trainer en de Enschedese club kwamen dinsdagochtend overeen de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen.

McClaren: 'De club is altijd groter dan welk individu ook'

McClaren lag de laatste weken zowel binnen als buiten de club hevig onder vuur door de tegenvallende resultaten. Sinds de hervatting van de tweede competitiehelft pakte zijn elftal slechts vier punten in zes wedstrijden. Zaterdag werd met 2-1 verloren van SC Heerenveen en toen werd de positie van de coach onhoudbaar.

Zondagochtend had McClaren een crisisberaad met voorzitter Joop Munsterman en commissaris Aldo van der Laan. 'Daarin hebben we opnieuw gesproken om een oplossing te vinden voor de moeilijke situatie waarin het elftal zit', licht McClaren toe.

'De verwachtingen rond FC Twente zijn hoog geworden, we hebben in de voorbije weken protesten en demonstraties van fans gezien. Op de spelersgroep kwam steeds meer druk te liggen en op mij ook. '

'In het onderhoud heb ik zondag ook gevraagd om zekerheid voor mijn positie nu en mijn positie in de toekomst. Nadat die uitbleef hebben we besloten dat het in het belang van FC Twente beter is dat ik vertrek. De club is groter dan welk individu ook. Ik ben ervan overtuigd dat deze selectie het in zich heeft om de competitie sterk te eindigen en wil dat proces niet in de weg staan.'

Voorlopig neemt assistent Afred Schreuder de taken over van McClaren, waarbij hij geassisteerd wordt door Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen