Mbokani wacht zware schorsing na nieuwe rode kaart

Dieumerci Mbokani moet dinsdag direct voor de Belgische tuchtcommissie verschijnen. De Anderlecht-spits kan een zware schorsing verwachten na zijn rode kaart in het bekerduel bij RC Genk van zaterdag (door Genk gewonnen na strafschoppen).

Mbokani wacht zware schorsing na nieuwe rode kaart

Mbokani werd in de 56ste minuut van het veld gestuurd voor natrappen naar Genk-verdediger Jeroen Simaeys. Hoewel de gebruikelijke gang van zaken is dat de Belgische voetbalbond eerst een schorsingsvoorstel doet, gaat de aanklager er nu direct mee aan de slag.

De Congolees kreeg eerder dit seizoen echter al eens vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, wegens natrappen op Lokeren-speler Kilian Overmeire. Er hing hem dus nog een schorsing boven het hoofd, die bij zijn straf voor de uitsluiting van zaterdag zal worden opgeteld.

Na de rode kaart voor Mbokani kwam het RC Genk van trainer Mario Been op voorsprong dankzij Jelle Vossen, waardoor de nederlaag van eind januari was weggepoetst. Genk besliste de strafschoppenreeks na twintig pogingen in haar voordeel. Trainer John van den Brom uitte na afloop al forse kritiek op de actie van Mbokani.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen