Mbokani slaagt er niet in DR Congo langs Niger te schieten

DR Congo is er niet in geslaagd de tweede plaats over te nemen van Mali. In de wedstrijd tegen Niger waren de Congolezen dominant maar lukte het niet om te scoren waardoor het duel in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Mbokani slaagt er niet in DR Congo langs Niger te schieten

Dieurmerci Mbokani, aanvaller van Anderlecht, werd woensdag nog verkozen tot beste speler van 2012 in België. De eervolle vermelding was gezien de prestaties zijn vijftien competitiegoals in evenveel duels begrijpelijk, maar tegen Niger had de 27-jarige spits het geluk niet aan zijn zijde.

Het geluk ontbrak echter ook aan de kant van Niger. Modibo Sidibé was voor zijn land al na vier minuten dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot belandde op de paal. In het restant van de wedstrijd kreeg voraal Mbokani een aantal zeer grote kansen, maar Niger-doelman Kamilou Daouda stond een treffer telkens in de weg.

Door het gelijkspel staat Congo op de derde plaats met twee punten. Niger is hekkensluiter met één punt. Ghana, dat eerder op de dag met 1-0 te sterk was voor Mali, is koploper in Groep B.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen