media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Mbokani onvoorwaardelijk gestraft voor vier wedstrijden

Mbokani onvoorwaardelijk gestraft voor vier wedstrijden

Dieumerci Mbokani heeft naar aanleiding van zijn rode kaart van zaterdag een onvoorwaardelijke straf van vier wedstrijden schorsing en een boete à tweeduizend euro gekregen. De Anderlecht-aanvaller trapte na op Jeroen Simaeys van RC Genk tijdens het uiteindelijk na strafschoppen verloren bekerduel.

De schorsing opgelegd door de Belgische tuchtcommissie is opgesplitst in drie delen. Mbokani krijgt twee duels voor de overtreding, een voor het uitschelden van de scheidsrechter en hij had nog een duel voorwaardelijk uitstaan als gevolg van het eerder verzamelen van vier gele kaarten. Anderlecht heeft al laten weten niet in beroep te gaan tegen de straf.

Mbokani heeft zich verontschuldigd voor zijn acties: 'Ik wil me excuseren bij alle mensen die me volgen. Die trap was niet om iemand te blesseren maar kwam uit frustratie over het verloop van de wedstrijd. Dat gebeurt nu eenmaal.'

Door de schorsing mist Mbokani de laatste twee duels van de reguliere competitie tegen achtereenvolgens KV Mechelen (thuis) en AA Gent (uit). Daarnaast kan trainer John van den Brom niet over zijn topscorer beschikken in de eerste twee wedstrijden van de play-offs om het Belgische kampioenschap.

Laatste nieuws