Mbappé steelt de show in Parijs, ook Belgen zeker van WK

Regerend kampioen Frankrijk kan de titel in Qatar verdedigen na de grote Mbappé-show. Ook België nam de onzekerheid weg over de volgende WK-deelname.

België
België
3 - 1
Estland
Estland

Christian Benteke moet normaal gesproken genoegen nemen met een rol op het tweede plan bij België. Bij absentie van Romelu Lukaku en Michy Batsuhuayi kreeg hij zijn kans tegen Estland. De derde keus voor de spitspositie deed in de elfde minuut wat er van hem werd verlangd: een doelpunt maken.

Daarbij kreeg hij wel de hulp van doelman Matvei Igonen, die de bal na een voorzet van Yannick Carrasco uit zijn handen liet glippen en zo Benteke zijn kans op de openingstreffer bood. België kwam de voorsprong toe. Het creëerde voor rust genoeg kansen om de klus al vroeg te klaren. Het aluminium en Igonen stonden echter de 2-0 in de weg.

De tweede goal van De Rode Duivels liet niet lang wachten in de tweede helft. Benteke vervulde dit keer de rol van aangever, zoals Carrasco zich nu liet gelden als afmaker. In de zeventigste minuut halveerde Estland via Erik Sorga de achterstand, maar het snelle antwoord van Belgen ontnam de gasten de nieuwe hoop. Invaller Thorgan Hazard zorgde voor het herstel van de geruststellende marge, waarmee plaatsing voor het WK zeker werd gesteld.

Kazachstan

Frankrijk had zich al in een zeer goede uitgangspositie gemanoeuvreerd voor een WK-ticket. De regerend wereldkampioen nam binnen een half uur tegen Kazachstan ook dat laatste restje twijfel weg.

Kylian Mbappé vervulde daarbij de hoofdrol. De 22-jarige aanvaller had in twaalf minuten al twee keer gescoord met achtereenvolgens Karim Benzema en Kingsley Coman als aangever, om met een rake kopbal na een half uur zijn eerste hattrick bij Les Bleus compleet te maken.

In de tweede helft was het de beurt aan Benzema om de show te stelen. De aanvaller van Real Madrid volgde het voorbeeld van Mbappé door in tijdsbestek van minder dan vijf minuten twee keer te scoren. Adrien Rabiot en Antoine Griezmann leverden in het laatste kwartier ook een bijdrage aan de galavoorstelling van Les Bleus voordat Mbappé met de 8-0 het Franse feest compleet maakte.