Mbappé moet genoegen nemen met rol als invaller bij flets PSG

Paris Saint-Germain is tegen Stade Reims niet verder gekomen dan een gelijkspel. Het is de derde keer op een rij dat de Parijzenaren gelijkspelen in de Ligue 1.

PSG
PSG
2 - 2
Reims
Reims

PSG, met sterspeler Kylian Mbappé op de bank, kwam al vroeg op achterstand tegen Reims door geklungel in de defensie. Keylor Navas liet een voorzet, die hij ogenschijnlijk op kon pakken, lopen. Achraf Hakimi verloor daarna op de achterlijn de bal, waardoor Marshall Munetsi gemakkelijk binnen kon schieten. Zo stonden de Parijzenaren al na zes minuten op achterstand.

Gonçalo Ramos zorgde daarna voor het nodige gevaar voor de goal van Reims. De Portugese spits kwam al dichtbij met een hakbal, vanuit de daaropvolgende corner maakte hij de 1-1. Reims-verdediger Yunis Abdelhamid raakte de bal nog aan, dus officieel kwam het doelpunt niet op naam van Ramos. Dat was enkele minuten later wel het geval, toen hij de tweede treffer van PSG tegen de touwen schoot. In zo’n drie minuten had PSG de achterstand razendsnel weten weg te poetsen.

Een makkelijke middag zou het voor de ploeg van Luis Enrique niet worden. Op slag van rust kwam Reims namelijk weer op gelijke hoogte. Oumar Diakité kon alleen af op het doel van Navas en rondde koeltjes af. Nadat hij aangever was bij de 0-1, zorgde Diakité nu zelf voor de 2-2.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Reims bood goed tegenstand en creëerde zelfs wat kansen. Mbappé kwam met nog ongeveer een kwartier te spelen in de ploeg. Het was de vijfde keer op rij dat hij in de Ligue 1 niet de volle negentig minuten speelde. Mbappé kreeg nog twee grote kansen om het duel te beslissen, maar uiteindelijk kon ook hij het verschil niet meer maken. Zo eindigde het duel in het Parc des Princes in 2-2.

Grote gevolgen heeft het resultaat niet voor PSG. De ploeg staat nog steeds ruimschoots bovenaan in de Ligue 1. Het gat met nummer twee Stade Brest bedraagt tien punten.