Mbappé, kroonjuweel en het DNA van AS Monaco

Reacties

AS Monaco plukte woensdag de vruchten van de nieuwe koers. De Monegasken willen succes niet alleen maar kopen. Kylian Mbappé (18) is hét voorbeeld.

Mbappé, kroonjuweel en het DNA van AS Monaco

'Onze intentie is om Mbappé te behouden', vertelde vice-president Vadim Vasilyev na de 3-1 overwinning op Manchester City, waardoor AS Monaco verrassend de kwartfinale van de Champions League bereikte. 'Het is een grootse prestatie tegen een van de grootste clubs in Europa met een van de grootste budgetten.'

Mbappé kon zijn geluk niet op na het succes in Stade Louis II, waar uiteindelijk op de valreep de 5-3 nederlaag in Manchester werd weggepoetst met vooral in de eerste helft fraai spel. 'Kijk naar mijn ogen, ze schitteren. Dit is echt geweldig. Ik geniet en hoop dat dit nog maar het begin is', zei de aanvaller.

Mbappé is het uithangbord van het nieuwe Monaco, waar niet zo lang geleden de geldbuidel ook flink rinkelde. 'Hij komt uit onze jeugdopleiding, het DNA van onze club', zei Vasilyev. 'Ik ben bijzonder trots dat hij zich zo snel ontwikkelt. De kwaliteiten heeft hij altijd al gehad. Het is ook knap hoe hij het hoofd koel houdt met de ongelooflijke druk van de media.'

Vasilyev ziet dat de koerswijziging van 2015 resultaat heeft. De Rus maakte in 2013 in het kielzog van miljardair Dimitri Rybolovlev zijn entree in Stade Louis II. Mede vanwege de warme banden met spelersmakelaar Jorge Mendes stroomde het geld hard in Monaco. Maar het leek daarna meer een handelshuis van toppers, waarin de grote en ook dure spelers als Radamel Falcao en James Rodríguez weer een deur verder hun heil gingen zoeken.

In 2015 koos Monaco mede ingegeven door de Financial Fair Play-regelgeving voor een andere koers. Inmiddels heeft trainer Leonardo Jardim een ploeg gesmeed, waarin het aanstormende talent de aandacht trekt. Het succes is sneller gekomen dan verwacht, zegt Vasilyev.  

De Russische vice-president kent de plaats van Monaco. 'Natuurlijk, we zijn een verkopende club. Maar we doen dat niet als we het niet willen', zei Vasilyev in februari tegen New York Times. Dat bleek toen in februari een Chinees bod op Falcao van 65 miljoen euro werd afgewezen. Waarschijnlijk is Mbappé voorlopig ook niet te koop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.