Mbappé geeft olympische droom niet op: hij gaat voor goud in Parijs

Reacties

Paris Saint-Germain gaf hem geen toestemming om mee te doen aan de Olympische Spelen van 2020, maar in 2024 hoopt Kylian Mbappé er alsnog bij te zijn als het grootste sportevenement ter wereld in Parijs wordt gehouden.

Mbappé geeft olympische droom niet op: hij gaat voor goud in Parijs
© Pro Shots

Dat schrijft Mbappé in een open brief, die is gepubliceerd door L'Equipe. De 22-jarige steraanvaller van PSG beschrijft daarin hoe hij zich bij het zien van de editie van 2012 in Londen realiseerde hoe groot de Olympische Spelen zijn en dat hij daar graag nog eens actief onderdeel van wil zijn.

'Ik wide al meedoen aan de Spelen in Tokio in 2020. Het was een doel van mij, maar ze trokken het tapijt al snel onder mijn voeten vandaan', schrijft Mbappé. PSG vond het geen verstandig idee dat de Franse international in één zomer zou uitkomen op het EK en het olympisch voetbaltoernooi.

In 2024 hoopt Mbappé er wel bij te zijn. 'Als je ziet wat voor successen de Franse teams hebben gehad. We winnen bij het volleybal en bij het handbal en zijn finalist in het basketbal tegen de Verenigde Staten. Ze gingen voor goud en bezorgden Frankrijk veel krediet. Ik hoop dat ook mee te maken en hetzelfde te doen in 2024.'

Mbappé zou dan inmiddels een dispensatiespeler zijn, maar geeft zijn droom niet op. Hij wil voor goud gaan. 'Ik wil erbij zijn, ik wil de Spelen van Parijs meemaken. Het is een sterk gevoel van binnen, alsof het mijn lot is om mee te doen aan dit grote feest in mijn stad, in mijn land. Het zou een jongensdroom zijn die uitkomt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.