Mbappé completeert eerste hattrick voor Frankrijk in 32 minuten

Reacties

Frankrijk gaat zich zaterdag kwalificeren voor het WK in Qatar. Het team van Didier Deschamps moet daarvoor winnen van Kazachstan en dankzij Kylian Mbappé ligt men op koers voor een driepunter.

Mbappé completeert eerste hattrick voor Frankrijk in 32 minuten
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
8 - 0
Kazachstan
Kazachstan

De aanvaller van Paris Saint-Germain maakte binnen 32 minuten drie doelpunten in Parc des Princes. Na zes minuten plaatste Mbappé de bal na een voorzet van Karim Benzema in de korte hoek en na twaalf minuten schoot Mbappé van dichtbij binnen, na voorbereidend werk van Kingsley Coman. De ster van Les Bleus completeerde zijn hattrick door na een strakke voorzet van opnieuw Coman knap raak te koppen.

Mbappé maakte zodoende zijn eerste hattrick als international en is de eerste Fransman sinds Dominique Rocheteau in oktober 1985 die in een officiële interland drie treffers maakt namens Frankrijk. In totaal staat Mbappé nu op 22 treffers in 52 interlands. De toptien van het topscorersklassement van de Franse ploeg komt ook nadrukkelijker in zicht; op de tiende plaats staat immers Youri Djorkaeff met 28 doelpunten. Recordtopscorer is nog altijd Thierry Henry met 51 treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.