Mazzelend Chelsea wint met Kalou in hoofdrol

Chelsea mag zich gelukkig prijzen met de beslissingen van het arbitrale trio op Stamford Bridge. Dankzij twee omstreden doelpunten wonnen de Londenaren nipt van Newcastle United (2-1).

Salomon Kalou was bij beide goals van Chelsea de man die onterecht niet werd teruggefloten. En dat terwijl de voormalige Feyenoorder bij de eerste Chelsea-treffer hands maakte en bij de tweede buitenspel stond.

Mickaël Essien opende de score in de 28ste minuut. De Ghanese middenvelder scoorde nadat de bal via de kluts en de hand van Kalou voor zijn voeten was beland. De gelijkmaker van Newcastle United, dat al zes jaar niet meer had gescoord bij Chelsea, was al even kolderiek.

Nicky Butt, die vlak na rust bijna in eigen doel schoot van zestien meter, kreeg de 1-1 op zijn naam, al zal het dubious goal comity zich er ongetwijfeld nog over buigen. Drie klutsen waren er voor nodig voordat Butt de bal over de lijn werkte. De treffer had net zo goed op naam kunnen komen van Chelsea-verdediger Wayne Bridge, die met de hak het laatste zetje gaf.

Chelsea greep alsnog de overwinning door een laat doelpunt. Via invaller Claudio Pizarro belandde de bal bij Kalou, die op het moment van de onbewuste pass buitenspel stond. Kalou aarzelde niet en maakte in de 87ste minuut de 2-1.

Chelsea verstevigde de derde plaats in de Premier League en liep drie punten in op Manchester United, dat verloor bij West Ham. Newcastle sluit 2007 af met een elfde plek.