Mazic fluit EK-kwalificatieduel Oranje met IJsland

Reacties

Milorad Mazic is donderdagavond (20.45 uur) de scheidsrechter die de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen IJsland in goede banen moet leiden. Voor de Servische arbiter is het de eerste keer dat hij een duel van Oranje fluit.

Mazic fluit EK-kwalificatieduel Oranje met IJsland

Mazic is desondanks wel een oude bekende voor sommige internationals. De 42-jarige Serviër stond vorig jaar nog op het veld toen Ajax op bezoek ging bij APOEL Nicosia in het kader van de Champions League (1-1). In 2012 verloor AZ onder toeziend oog van Mazic in de Europa League van Udinese (2-1).

Mazic werd in 2009 officieel FIFA-scheidsrechter en heeft inmiddels ruime internationale ervaring. Op het WK 2014 floot hij de groepsduels Duitsland - Portugal  (4-0) en Argentinië - Iran (1-0). Afgelopen seizoen kreeg hij het CL-kwartfinaleduel tussen Atlético Madrid en Real Madrid (0-0, foto) toegewezen.

Voor Oranje is de thuiswedstrijd, de eerste onder het bewind van bondscoach Danny Blind, van komende donderdag van groot belang. In Groep A is de achterstand op koploper IJsland inmiddels opgelopen tot vijf punten. Drie dagen later wacht het bezoek aan Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.