Maza Rodríguez uit selectie Mexico na dopingtest

PSV kan mogelijk langere tijd niet beschikken over Francisco 'Maza' Rodríguez. De verdediger werd uit de Mexicaanse selectie verwijderd na een positieve dopingtest.

Maza Rodríguez uit selectie Mexico na dopingtest

Bij de controle van 21 mei werden in de urine van Rodríguez sporen van clenbuterol gevonden. De Mexicaanse bond gaat onderzoeken of de verboden stof in het lichaam van de PSV'er is gekomen na het eten van besmet rundvlees of kip.

Rodríguez was niet de enige Mexicaanse international die positief werd bevonden bij de dopingtest. Ook Antonio Naelson, Edgar Dueñas, Christian Bermúdez en Guillermo Ochoa zijn verwijderd uit de Mexicaanse selectie.

'Vanaf vandaag komen deze spelers niet meer in aanmerking voor wedstrijden en zal de Mexicaanse bond de strafmaat bepalen', zei secretaris-generaal Decio de Maria. Een schorsing voor twee jaar is een mogelijkheid.

Voor het resultaat van Mexico tijdens de strijd om de Gold Cup heeft de positieve dopingtest geen gevolgen. 'Er is geen risico dat de gewonnen wedstrijd tegen El Salvador wordt omgezet in een reglementaire nederlaag, omdat de testen buiten competitie werd uitgevoerd.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's