Mayi beëindigt droogte en brengt NEC de zege in Kerkrade

Het is Roda JC Kerkrade ook in eigen huis tegen NEC niet gelukt om de eerste competitiezege van het seizoen te boeken. De bezoekers gingen er na een matig duel met de zege vandoor (0-1).

Na de overwinning van PEC Zwolle op ADO Den Haag vrijdagavond (2-1) begon Roda zaterdag aan de aftrap als hekkensluiter van de Eredivisie. Met nul doelpunten in de laatste zes duels in alle competities was het wel duidelijk waar het aan ontbrak bij de ploeg van trainer Yannis Anastasiou.

Ook in de eerste 45 minuten van het duel met NEC overtuigde de thuisploeg in aanvallend opzicht niet. De Limburgers hadden wel het overwicht in de openingsfase van de wedstrijd, maar tot meer dan een gevaarlijk schot van aanvoerder Tom Van Hyfte leidde dat niet. Aan de andere kant was NEC nog minder dreigend.

Na de hervatting lieten de bezoekers zich meer zien. Rechtsback Mikael Dyrestam zag zijn schuiver net voorlangs het doel van Roda-doelman Benjamin van Leer gaan. Even later was het clubtopscorer Kévin Mayi die zijn inzet uit de kruising getikt zag worden door Van Leer. Het publiek in Kerkrade werd niet verwend, maar het gemor begon pas echt toen jeugdproduct Mitchel Paulissen na een uur naar de kant werd gehaald. Het leidde tot een flink fluitconcert.

Tien minuten voor tijd kwam er dan toch nog een doelpunt. Mayi werd weggestuurd door invaller Quincy Owusu-Abeyie en schoot zijn derde van het seizoen binnen. De Fransman maakte daarmee een einde aan een periode van 470 minuten zonder doelpunt van NEC, dat niet wist te scoren tegen achtereenvolgens AZ, PSV, Sparta Rotterdam en Willem II.

Door de zege in Kerkrade komt NEC met negen punten op de elfde plaats. Roda blijft met drie punten in het bezit van de rode lantaarn.