Matuidi teleurgesteld: 'Ik ben geen smerige speler'

Reacties

De angst voor een rode kaart was er niet bij Blaise Matuidi. Maar de Franse middenvelder zocht wel schuldbewust de kleedkamer van Nigeria op om excuses te maken na zijn zware overtreding op Ogenyi Onazi.

Matuidi teleurgesteld: 'Ik ben geen smerige speler'

Matuidi ontsnapte maandag aan een rode kaart na een harde tackle op Ogenyi Onazi. In plaats van de bal raakte de Franse middenvelder de linkerenkel van de Nigeriaan, die daarmee een gedwongen einde zag komen aan de wedstrijd en nog dezelfde avond in het gips werd gezet vanwege een dubbele beenbreuk (foto onder). De Amerikaanse arbiter Mark Geiger volstond met geel voor de overtreding waarmee Matuidi zowel het scheen- als het kuitbeen van de Nigeriaan brak.

'Het spijt me', zei Matuidi na de 2-0 zege in de achtste finale. 'Maar ik had niet de intentie hem te blesseren. Ik ben teleurgesteld, omdat ik geen smerige speler ben. Ik ben ook na afloop naar de kleedkamer van Nigeria gegaan om mijn excuses aan te bieden.'

Ondanks het schuldbesef had Matuidi niet het idee dat hij met een gele kaart ontsnapte aan een uitsluiting en een schorsing. 'Omdat de scheidsrechter het heeft gezien en mij heeft gezegd dat ik geen slechte intenties had.'

Vanwege de gele kaart zal Matuidi niet achteraf nog worden gestraft. Omdat de arbiter de actie heeft beoordeeld, kan de tuchtcommissie geen verdere stappen ondernemen.

Onazi bedankte ook via Twitter Matuidi voor zijn medeleven en vertelde niet langer bij het incident stil te willen staan.
Onazi bedankte ook via Twitter Matuidi voor zijn medeleven en vertelde niet langer bij het incident stil te willen staan.
Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.