Matuidi schiet PSG in slotfase langs tien man Evian

Reacties

Paris Saint-Germain heeft in eigen huis een moeizame overwinning geboekt tegen laagvlieger Evian TG. Invaller Blaise Matuidi zorgde voor de zege.

Matuidi schiet PSG in slotfase langs tien man Evian

Voorafgaand aan het thuisduel met laagvlieger Evian was PSG al gewaarschuwd, aangezien de ploeg van trainer Laurent Blanc op 4 december de uitwedstrijd verloor in Annecy. De bezoekers kregen ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar Daniel Wass raakte de lat.

Daarna was het eenrichtingsverkeer in Parc des Princes, waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd speelde. Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi hadden hun vizier echter niet op scherp. Toen Evian na een uur verder moest na de tweede gele kaart voor Kassim Abdallah drong PSG nog meer aan, maar de verlossende treffer bleef lang uit.

Het duurde tot de 88ste minuut toen de ingevallen Matuidi (foto) op aangeven van Lucas Moura de thuisclub op voorsprong zette. Die treffer bleek voldoende voor drie punten, waardoor de voorsprong op AS Monaco met nog vier duels tien punten is. Komende zondag bij FC Sochaux volstaat een overwinning om de landstitel binnen te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.