Matthäus gunde het Robben, Totti terug naar Nederland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Matthäus gunde het Robben, Totti terug naar Nederland

'Ik had Robben zeker een kans gegeven om Wereldvoetballer van het Jaar te worden, maar helaas.'
• Arjen Robben overleefde de laatste schifting niet en maakt dus in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en ploeggenoot Manuel Neuer bij Bayern München geen kans meer op de Gouden Bal. Lothar Matthäus had het hem zeker gegund. De 53-jarige Duitser, in 1991 verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, is lovend over de vleugelaanvaller. 'Nederland heeft aan kwaliteit verloren, maar Robben absoluut niet en bij Bayern is hij geweldig en bijna wekelijks beslissend.'

'In Nederland heb ik een van de mooiste hoofdstukken uit mijn loopbaan geschreven met Italië.'
• In februari keert Francesco Totti terug in Nederland, waar hij met AS Roma in de Europa League uitkomt tegen Feyenoord. De aanvaller haalt herinneringen op aan het EK van 2000, toen Nederland in de halve finale werd uitgeschakeld door Italië. In de strafschoppenserie baarde Totti opzien met een Panenka.

• Via Instagram laat Neymar zien klaar te zijn voor Kerstmis. Door zijn witte baard is de Braziliaanse aanvaller van Barcelona nauwelijks te onderscheiden van de Kerstman.

Una foto publicada por Nj (@neymarjr) el

'De vraag is bijvoorbeeld of je er genoegen mee neemt om bij PSV te blijven of dat je naar een Europese topclub wilt. Over twee jaar? Over vijf jaar? Als het kan volgend jaar al.'
• Aan het woord is Adam Maher, die sinds de zomer van 2013 bij PSV speelt. Maar de 21-jarige middenvelder, die vijf keer speelde voor het Nederlands elftal, is al bezig met een volgende stap in zijn loopbaan. 'Een voetbalcarrière duurt niet zo lang. Natuurlijk is PSV een mooie club, maar uiteindelijk is dat niet mijn hoogste doel. Mijn droom is ook om in de Europese top te spelen.' (De PSV Supporter)

'De ochtend na de uitschakeling stuurde ik familie en vrienden een bericht om ze te bedanken voor hun steun, de laatste weken, maanden, jaren. Toen kwam alles voorbij en rolden er ineens tranen over mijn wangen.'
• Tijdens het WK afgelopen zomer eindigde het Nederlands elftal als derde en Ron Vlaar was een van de uitblinkers. De verdediger van Aston Villa leefde een droom in Brazilië, maar ineens was het afgelopen. 'Er waren zoveel emotionele momenten die je een beetje hebt weggestopt omdat je je weer focust op de volgende wedstrijd. Toen kwam het er even uit.' (Helden Online)

• Vanuit Milaan wensen Marco van Ginkel en Michael Essien iedereen fijne feestdagen toe. Essien is het grote voorbeeld voor Van Ginkel, liet die laatste weten toen hij op huurbasis van Chelsea naar AC Milan verkaste. De 32-jarige Ghanees was in de periode 2005-14 zeer succesvol The Blues. Misschien dat hij zijn tien jaar jongere collega-middenvelder in Italië kan klaarstomen voor het echte werk in Londen.

• Nadat Louis van Gaal dinsdag al het glas hief met zijn vrienden van de media, heeft hij nu voor alle supporters van Manchester United een speciale kerstgroet. Seasons greetings van Louis!

'Op dit moment zitten de Duitsers op het strand, de Spanjaarden genieten in de Malediven van de zon en dat geldt ook voor de anderen. Maar in dit land speel je op 22 december, op Boxing Day, op de 28ste en op 1 januari.'
• Waar collega Louis van Gaal van Manchester United eerder aangaf niet veel te hebben met voetballen tijdens de feestdagen, geniet Chelsea-manager José Mourinho van de Engelse traditie. Ook al had de Portugees ook van de zon kunnen genieten.

• Door Lee Mansell, een speler van Bristol Rovers, nam een opstootje met JJ O'Donnell van Gateshead een wel heel bijzondere wending. Op het moment dat hij en zijn tegenstander met de hoofden tegen elkaar staan, geeft hij ineens een kus. 'Ik deed het om de spanning weg te nemen', aldus Mansell na afloop.

Union Berlin deed zijn status van cultclub maar weer eens eer aan. Gisteravond verzamelden duizenden supporters van de club uit de 2. Bundesliga zich in het stadion om kerstliedjes te zingen.

• De Engelse krant The Guardian stelde aan het einde van het jaar de tophonderd van beste voetballers ter wereld samen, naar aanleiding van stemmen van tientallen journalisten van over de hele wereld. Namens Voetbal International bracht Thijs Slegers zijn stem uit. Bekijk hier het resultaat. Vind jij ook dat Cristiano Ronaldo beter is dan Lionel Messi?

• Voetballers verdienen over het algemeen een godsvermogen. Bij wereldkampioen en Bayern München-verdediger Jérôme Boateng is dat zeker het geval. Die Welt  vond uit waar de Duitser zijn centen aan besteedt: hij heeft 650 paar sneakers.

Luis Suarez mag op het veld dan gek of meedogenloos zijn, hij heeft wel degelijk een goed hart. De aanvaller van Barcelona heeft vijfhonderd kerstpakketen opgestuurd naar het ziekenhuis van Montevideo in Uruguay. Hulde!

Stanley Menzo is nog altijd boos. De oud-doelman, inmiddels trainer van het Amsterdamse AFC, werd op 31 augustus aan de kant gezet door Lierse SK en kijkt zo vlak voor de feestdagen  nog eens achterom. 'Ik had er zelf al veel eerder de stekker willen uittrekken, maar ik had de clubs niet voor het uitkiezen en was financieel afhankelijk van deze job. Daarom heb ik heel vaak moet plooien, heel veel dingen moeten slikken...' Menzo spreekt van een onwerkbare situatie. 'Sinds de verwijdering van Eric Van Meir uit de technische staf. Maar ik weet niet of er voordien wel sprake was van een relatie tussen mij en sportief directeur Tomasz Radzinski. Er werd gewoon tegen mij gelogen. Toen ik vroeg waarom Eric weg moest, zei Radzinski dat het een beslissing was van Maged Samy die niet teruggedraaid kon worden. Maar later kwam wel uit dat het een maatregel van Tomasz was...' (Het Nieuwsblad)

'En wist je dat ik ook Eddy Merckx nog heb getraind? Merckx was supporter van RWDM en vroeg of hij aan kon sluiten bij de conditietraining. Dat kon ik natuurlijk niet weigeren. Merckx kon nog aardig voetballen ook.'
• Superscout Piet de Visser vond al speurend menig megatalent, maar zag het ook zitten in een van de beste wielrenners ooit. (De Telegraaf)

• Dat 2014 een topjaar is voor Arjen Robben is een understatement. BILD heeft hem daarom nog maar eens wat extra lof toegezwaaid. Op basis van zijn prestaties in de eerste seizoenshelft  met Bayern München, en het goede WK, werd hij door de boulevardkrant  uitgeroepen tot beste speler van het tweede halfjaar van 2014. Bastian Schweinsteiger en Jérôme Boateng eindigden achter hem op het podium.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.