Matri droomt ook in AC Milan-shirt van goals tegen Celtic

AC Milan heeft met Alessandro Matri de man in huis die eerder dit jaar een grote bijdrage leverde aan de overwinning van Juventus op Celtic in de achtste finale van de Champions League. Woensdag staat de 29-jarige spits met Milan in San Siro opnieuw tegenover de kampioen van Schotland.

Matri droomt ook in AC Milan-shirt van goals tegen Celtic

Namens Juventus opende Matri zowel in het uit- als het thuisduel met Celtic de score. Dankzij de treffers van de Italiaanse goaltjesdief stootte De Oude Dame uiteindelijk vrij eenvoudig door naar de kwartfinale (3-0, 2-0). Toch slaat de Matri de Schotten hoog aan als tegenstander, hoewel ze op het eigen Celtic Park doorgaans beter presteren dan buitenshuis.

Zo verloor Celtic drie van de vier voorgaande ontmoetingen met Milan in San Siro en speelde het alleen in 1969 gelijk. 'De statistieken laten inderdaad zien dat Celtic thuis beter is dan uit, maar ze blijven een sterk en technisch goed team', vertelde Matri dinsdag voorafgaand aan de eerste Champions League-wedstrijd van Milan, dat verder Ajax en Barcelona treft in Groep H.

Alessandro Matri opent op 12 februari op Celtic Park de score namens Juventus.
Alessandro Matri opent op 12 februari op Celtic Park de score namens Juventus.

Voor Matri is het weerzien met Celtic speciaal na zijn twee goals van vorig seizoen. Het waren tot dusver zijn enige twee treffers in het miljoenenbal, waarin hij tijdens de vorige jaargang namens Juventus debuteerde. 'Natuurlijk komt er emotie bij kijken. Tegen Celtic spelen bracht me vorige keer geluk. Hopelijk kan ik het kunstje dat ik toen flikte woensdag herhalen.'

Matri viel afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Torino voor de tweede keer in sinds zijn komst naar Milan. Hoewel hij geen directe bijdrage aan het scoreverloop had, kwamen de Rossoneri met hem als vervanger voor de teleurstellende Robinho wel terug tot 2-2. Nu een basisplaats lonkt wil hij tegen Celtic een concretere bijdrage leveren. 'Dat Milan wint dankzij een doelpunt van mij, daar droom ik al tijden van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen