Matoukou beleeft horrorkerst en helpt Club aan ruime zege

Club Brugge heeft tijdens het kerstprogramma in de Belgische competitie een ruime zege geboekt op bezoek bij Lierse SK: 0-6. Bij de thuisploeg groeide de Kameroense verdediger Eric Matoukou uit tot absolute schlemiel.

Na tien minuten liep de verdediger de bal op zeer knullige wijze in zijn eigen goal. Een kwartier later vergrootte hij zijn leed alleen maar meer. Davy De Fauw (ex-Sparta en Roda JC) trof doel via de verdediger, die daardoor zijn tweede eigen goal op zijn naam kreeg. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg na een half uur met tien man verder door een rode kaart voor Rami Bensebaini. De verdediger haalde de doorgebroken Lior Rafaelov neer.

Vervolgens denderde Club door. Nog voor rust stond het immers al 0-5. Lior Rafaelov benutte zelf de strafschop, José Izquierdo zorgde na balverlies van Matoukou (!) voor 0-4 en Tom De Sutter bepaalde de ruststand. Direct na die vijfde goal kwam er een einde aan de lijdensweg van Matouko. Hij werd vervangen door Arjan Swinkels.

Zonder de hulp van Matoukou, die op Twitter direct uitgroeide tot mikpunt van hoon, kwam Club in de tweede helft nog maar één keer tot scoren. Rafaelov bepaalde halverwege het tweede bedrijf de eindstand.

Club is door de zege tijdens het in België fel bekritiseerde kerstprogramma nu al 23 officiële wedstrijden op rij zonder nederlaag. De ploeg van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) verloor dit hele seizoen zelfs pas één keer, op 24 augustus in competitieverband bij KV Mechelen. Club Brugge, dat zonder de geschorste Ruud Vormer aantrad, heeft nu zeven punten voorsprong op rivaal Anderlecht. Die club kan tegen Westerlo (aftrap 20.30 uur) het gat wel weer terugbrengen naar vier punten.