Matige vertoning baart Zidane geen zorgen richting Clásico

Reacties

Pepe maakte zaterdag na een maand afwezigheid zijn rentree bij Real Madrid en kon meteen aan de bak. De Koninklijke had het lastig in het thuisduel met Sporting Gijón, maar maakte opnieuw geen fout in de Primera División. Dat was een week voor El Clásico het belangrijkste.

Matige vertoning baart Zidane geen zorgen richting Clásico

Cristiano Ronaldo leek Real met twee treffers een gemakkelijke middag te gaan bezorgen, maar kreeg het in de tweede helft nog moeilijk nadat Carlos Carmona tien minuten voor rust voor aansluiting had gezorgd. Door een gemiste penalty van Duje Cop kwam de ploeg van trainer Zinedine Zidane er genadig vanaf: 2-1.

'Het enige waarmee we blij kunnen zijn, zijn de drie punten', was Zidane na afloop realistisch. 'Dat gebeurt soms, dat één doelpunt de wedstrijd verandert. We verloren onze concentratie, dan ga je het tegen elk team lastig krijgen. Maar ik maak me geen enkele zorgen richting El Clásico.' Real won immers zes keer op rij in La Liga en heeft zeven punten meer dan Barcelona, dat zondag speelt tegen Real Sociedad.

Pepe
Pepe speelde voor het eerst sinds eind oktober weer mee na een hamstringblessure en vond dat Real de zege verdiende. 'Het was een erg moeilijke wedstrijd. We hebben als team gestreden en verdienden de overwinning. Ik ben blij dat ik weer terug ben. Het ging goed.' Zidane was tevreden over de Portugese mandekker. 'Hij speelde goed na zijn lange afwezigheid. Hij is een belangrijke speler.'

Desondanks is Pepe niet altijd zeker van een basisplaats. Zaterdag speelde de 33-jarige mandekker bij afwezigheid van de geblesseerde Raphaël Varane. Met een aflopend contract zijn er vraagtekens over zijn toekomst, maar die nam de uitblinker van het EK weg tegenover Marca. 'Het is aan de club, ik wacht rustig af. Ik heb altijd gezegd dat ik tot het laatste moment op Real Madrid wacht.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.