Matig Inter voorkomt nieuwe afgang tegen Catania

Mede door de inbreng van invaller Wesley Sneijder maakte Internazionale een 2-0 achterstand bij rust ongedaan en zag het duel met Catania in 2-2 eindigen.

Internazionale-trainer Claudio Ranieri had besloten om Wesley Sneijder buiten de basisploeg te laten. Het middenveld werd nu gevormd door Esteban Cambiasso, Marco Faraoni en Angelo Palombo. Het betekende mede daardoor dat er (gerekend over beide ploegen) liefst elf Argentijnen aan de aftrap stonden. Een record in de Serie A.

Een zeer matig gevuld Giuseppe Meazza zag de thuisploeg maar langzaam in beweging komen. De enige dreiging kwam van Diego Forlán. De Uruguayaan was echter als linksbuiten opgesteld en bleek vanaf die flank moeite te hebben om bruikbare voorzetten te geven. Het enige wapenfeit, in een zwakke eerste helft van Inter, was daarom een schot van Forlán dat door Catania-doelman Juan Pablo Carrizo gekeerd werd.

Het soepel combinerende Catania was stukken gevaarlijker dan de thuisploeg. Na twintig minuten ontsnapte Alejandro Gómez aan buitenspel - omdat Walter Samuel dit kinderlijk eenvoudig ophief - en rondde vervolgens keurig af. Een kwartier later was het 2-0 voor Catania. Al stonk de goal van Mariano Izco fors naar buitenspel.

Na rust bracht Ranieri Sneijder binnen de lijnen. De Oranje-international was niet extreem gelukkig in zijn acties maar zorgde er wel voor dat in het spel van Internazionale wat vuur kwam. Een dik kwartier voor tijd was het Forlán die de aansluiting voor de thuisploeg bewerkstelligde. De aanvaller schoot hard, maar mocht niet klagen dat Carrizo zich fors verkeek.

Tien minuten later was het weer gelijk. Forlán zette met een mooie pass de tot dan toe compleet onzichtbare Diego Milito vrij voor de keeper. De Argentijnse spits haalde verwoestend uit voor 2-2. Giampaolo Pazzini had zelfs nog de winnende treffer op zijn in de slotfase maar de spits mikte, vrij voor Carrizo, op de benen van de doelman. Het zou ook teveel geweest zijn voor Internazionale dat al niet mocht klagen met het gelijkspel.

Inter, dat nu negen wedstrijden op rij niet won, blijft door het gelijkspel zevende in de Serie A. Foto: VI Images