Matig debuut Büttner, Luckassen kansloos

Het debuut van Alexander Büttner voor Dinamo Moskou is uitgelopen op een lichte teleurstelling. De Russen speelden thuis in de derde voorronde van de Europa League 1-1 tegen Ironi Kiryat Shmona.

Dinamo werd gezien als grote favoriet tegen de Israëliërs, maar drukte zijn stempel niet of nauwelijks. Rodgers Kola opende in de 63ste minuut zelfs de score voor de gasten, maar Kevin Kuranyi voorkwam een afgang voor Dinamo door de 1-1 te laten noteren.

Bij de Russen stonden behalve Büttner ook ex-PSV'ers Balasz Dzsudzsák en Stanislav Manolev in de basis. Douglas (ex-FC Twente) bleef negentig minuten op de bank.

Luckassen en Van Buren
Het Europese avontuur van Kevin Luckassen lijkt al voorbij. De Nederlandse aanvaller ging met het Tsjechische Slovan Liberec hard onderuit tegen het Roemeense Astra Giurgiu: 3-0. Kehinde Fatai maakte alle goals voor de thuisclub. Luckassen, ex-speler van AZ, begon in de basis maar werd in de tweede helft vervangen. Voor Mick van Buren en het Deense Esbjerg fB is er nog alles mogelijk. De ex-spits van Excelsior droeg als basisspeler bij aan het doelpuntloze gelijkspel van zijn club tegen Ruch Chorzow.