Matic looft Branislav Beckham, drone in Spakenburg

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Matic looft Branislav Beckham, drone in Spakenburg

'Branislav Ivanovic is de David Beckham van Servië.'
Nemanja Matic is vol lof over zijn club- en landgenoot Branislav Ivanovic, die hij vergelijkt met David Beckham. 'Hij speelt al bijna acht jaar voor Chelsea en is erg beroemd in Servië.' Met Chelsea zijn Ivanovic en Matic nog altijd ongeslagen in de Premier League. 'We weten dat het moeilijk is om dat vast te houden, maar het is mogelijk.' (Sky Sports)

• Tijdens de burenruzie tussen Spakenburg en IJsselmeervogels kwam er tijdens de eerste helft een drone overvliegen met een vlag van de thuisclub. Het deed denken aan de EK-kwalificatiewedstrijd Servië - Albanië, maar in tegenstelling tot dat duel kon de derby in de Topklasse wel gewoon uitgespeeld worden.

'Ik ben Guus één keer tegengekomen. Ik merkte wel dat hij zich toen lichtelijk ongemakkelijk voelde.'
• Waar bijna heel Nederland hoopte op Ronald Koeman als bondscoach, koos KNVB-directeur Bert van Oostveen voor Guus Hiddink. Volgens de succesvolle Southampton-manager heeft Hiddink het er moeilijk mee. 'Ik denk dat hij er kort over zou willen praten. Ik vind wel dat Van Oostveen het niet goed heeft gespeeld. Maar het is al weer lang geleden. We moeten er nu over ophouden.' (FOX Sports)

'Ik dacht dat er geen toekomst in het voetbal voor me was weggelegd. Dus besloot ik om me te gaan amuseren bij AGOVV. Ik ben John van den Brom nog steeds dankbaar.'
• Dit seizoen is Nacer Chadli een van de weinige lichtpuntjes bij Tottenham Hotspur, maar nadat hij op zestienjarige leeftijd te licht bevonden werd door Standard Luik twijfelde de middenvelder of hij wel toekomst had als profvoetballer. Via AGOVV Apeldoorn en FC Twente kwam hij echter in de Premier League terecht en speelde hij afgelopen zomer met België op het WK in Brazilië. (Het Laatste Nieuws)

• In Slovenië heeft Benjamin Verbic sinds zaterdagmiddag een record op zijn naam staan, want de middenvelder van Celje was tijdens het thuisduel met Zavrc al na elf seconden trefzeker. En dat is het snelste doelpunt ooit in Slovenië.

'Ik speel liever met mijn dochter. Dat vind ik belangrijker.'
• Afgelopen transferperiode stapte Ángel di María over van Champions League-winnaar Real Madrid naar Manchester United, dat helemaal niet Europees speelt. Maar de Argentijn heeft daar geen problemen mee. 'Ik kijk verder ook geen Europese wedstrijden', aldus Di María.

'De Cristiano Ronaldo's spelen hier nu alleen met de tegenpartij, maar wij willen ze opleiden'
• Volgens de directeuren Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen moet Ajax de beste talenten van Europa binnen de gelederen hebben en opleiden. 'Ik denk dat over vijf tot tien jaar onze identiteit nog sterker is. Dat we nog veel meer topjeugdspelers produceren', aldus Kinsbergen. (Telegraaf)

'Ik kan niet wachten tot de zomer aanbreekt'
Toni Kroos is toe aan vakantie. De Duitse middenvelder van Real Madrid is moe en snakt naar een periode van rust. 'Ik heb in 2014 de gehele tweede seizoenshelft met Bayern München meegemaakt, toen het succesvolle WK met Duitsland, daarna de Spaanse en Europese Super Cup met Real Madrid. En ik heb geen wedstrijd gemist. Ik begin moe te worden', aldus de 24-jarige Kroos. (El Pais)

'Barcelona is altijd een voorbeeld voor mij geweest'
• 'Want die club heeft de Champions League meerdere keren gewonnen in slechts enkele jaren', aldus Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München. Het doel voor dit seizoen is overduidelijk: opnieuw succes boeken in binnen- en buitenland. 'Bayern moet ieder jaar een van de favorieten zijn, dus we moeten de selectie blijven versterken.' (Bild)

Franz Beckenbauer leeft mee met voetballegende Pelé.

'Ik wil heel graag de Champions League met Arsenal winnen'
• Maar of dat als speler, trainer of in een andere rol is laat Thierry Henry in het midden. De Fransman nadert het einde van zijn carrière, maar weigert zijn droom uit het hoofd te zetten: de Champions League winnen met Arsenal. De 37-jarige aanvaller van New York Red Bulls, jarenlang actief geweest in het shirt van The Gunners,  is in het bezit van een aflopend contract, dus wie weet wat er na de zomer gaat gebeuren. (L'Équipe)

'Sommigen brengen iets als nieuws, zonder een teken van bevestiging te krijgen'
• Dat zegt Chelsea-manager José Mourinho. Steeds vaker duiken er berichten op dat Lionel Messi zijn carrière mogelijk in Engeland voort zou willen zetten. Volgens de Britse pers kan hij voor tweehonderd miljoen euro vertrekken. Chelsea zou een van de kandidaten zijn om hem over te nemen. 'Dat is dus niet waar', aldus Mourinho.

'De beste speler om Agüero mee te vergelijken is Romario'
Ronald Koeman steekt de loftrompet over Sergio Agüero. De manager van Southampton speelt zaterdag tegen Manchester City, de club van de Argentijnse spits. En dat  Koeman onder de indruk is van Agüero is overduidelijk. 'Ik heb met Romario gespeeld. Soms dacht je dat hij sliep en in een split-second scoorde hij. Dat heeft Agüero ook', aldus Koeman. (Daily Mail)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.