Matic keert aanzienlijk duurder terug op bekend terrein

Reacties

Nemanja Matic is er zelf zeker van. Hij keert na tweeënhalf jaar terug bij Chelsea, gerijpt bij Benfica en vijf keer zo duur als toen hij in 2011 vertrok uit Londen.

Matic keert aanzienlijk duurder terug op bekend terrein

Voor de Servische middenvelder is het een uitgemaakte zaak. Zijn toekomst ligt opnieuw op Stamford Bridge. 'De wedstrijd zondag tegen FC Porto was mijn laatste voor Benfica', zei 23-jarige Matic tegen A Bola. 'Nu is het juiste moment om te vertrekken. Ik wil me verbeteren, ik wil spelen in een grotere competitie en naar Chelsea, een club waarvan ik ook hou.'  

Voor ruim 25 miljoen euro, al dan niet deels in de vorm van bijvoorbeeld voormalig Vitesse-huurling Gael Kakuta, gaat de Engelse club Matic overnemen van Benfica. Dat is meer dan het vijfvoudige van wat Chelsea ontving voor de middenvelder, toen die in januari 2011 als onderdeel van de transfer van David Luiz naar Stamford Bridge verhuisde naar Portugal.

Maar er valt wel iets af te dingen op deze ogenschijnlijke kapitaalvernietiging voor The Blues. In 2011 stemde Chelsea, dat toen zeer verlegen zat om een centrale verdediger, met tegenzin in met het verzoek van Benfica. De Portugese club had standvastig vastgehouden Matic te willen betrekken in de deal rond Luiz.

Matic droeg in 2010 het shirt van Chelsea al
Matic droeg in 2010 het shirt van Chelsea al

Bovendien keerde Matic in 2011 na zijn jaar als huurling bij Vitesse terug met weinig perspectieven. In Londen stonden Frank Lampard, John Obi Mikel, Michael Essien en Ramires hoger in de pikorde.

Achteraf kan geconcludeerd worden dat Benfica het goed had gezien door hoog in te zetten op Matic. De Servische middenvelder heeft zich in Portugese dienst ontwikkeld tot zo'n belangrijke pion dat verschillende Europese topclubs hem graag wilden inlijven.

Het wordt deze week waarschijnlijk Chelsea, waar manager José Mourinho mede door de zware knieblessure van Marco van Ginkel graag versterking wilde halen voor het middenveld. En dan voornamelijk voor de rol van controleur die Matic op het lijf is geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.