Mathijsen: 'Op allerhoogste niveau telt mooi voetbal niet'

Reacties

Joris Mathijsen stak na afloop van de nederlaag tegen Besiktas de hand in eigen boezem. Zijn directe tegenstander maakte uit een corner namelijk de 0-1.

Mathijsen: 'Op allerhoogste niveau telt mooi voetbal niet'

'Natuurlijk mag dat niet gebeuren', toonde de routinier zich voor de camera van FOX Sports schuldbewust. 'Ik ben verantwoordelijk voor die man die scoort, dus dat reken ik mezelf aan. Het mag niet gebeuren.' Hoewel hij ook erkende dat Feyenoord - met name in aanvallend opzicht - niet best acteerde, roemde hij ook Besiktas.

'Het lijkt alsof je controle hebt, maar in dit soort wedstrijden weet je dat de betere teams weinig kansen nodig hebben. Dat was vandaag weer zo. Drie mogelijkheden, twee goals', rekende hij het rendement van de Turken uit. 'Dit is een volwassen, sterk team.' Mathijsen constateerde dan ook dat men in Nederland niet te licht over de Turkse nummer drie moet denken.

'Misschien spelen ze niet het soort voetbal dat wij in Nederland graag willen zien, maar ze zijn zó moeilijk te verslaan. Ze hebben een paar echte topspelers die het verschil kunnen maken. En daarvan zat er nog eentje op de bank ook', doelde Mathijsen op spits Demba Ba, die inviel. 'Wij onderschatten dat in Nederland, wij denken dat het allemaal met mooi voetbal moet. Maar op het allerhoogste niveau is dat dikwijls niet zo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.