Mathijsen: 'Late gelijkmaker veelzeggend over karakter'

Feyenoord speelde donderdagavond de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag op de valreep gelijk (2-2) door een geniale ingeving van Anass Achahbar.

De jongeling kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Guyon Fernandez en bezorgde zijn ploeg met een prachtig hakballetje alsnog een gelijkspel. Volgens Joris Mathijsen heeft het late doelpunt een flinke mentale waarde. De verdediger was van mening dat Feyenoord met de late gelijkmaker een mentale tik had uitgedeeld aan de tegenstander.

'In mijn ogen zijn we vanavond de morele winnaar. In de rust was het stil in de kleedkamer, ik denk dat niemand op dat moment verwachtte dat we ons nog zouden terugknokken. Daarom geeft dit gelijkspel een goed gevoel, een groot compliment voor het karakter van de ploeg.'

Mathijsen stelde dat het legioen zijn ploeg heeft geïnspireerd. 'De steun van het publiek was geweldig, zo extreem als hier heb ik het nog nooit meegemaakt. We zijn blijven knokken en hebben onszelf in de laatste minuut daarvoor beloond.'

De routinier zag na afloop nog steeds kansen op plaatsing voor de groepfase van de Europa League. 'Een 1-2 nederlaag of een 2-2 gelijkspel maakt veel verschil. We zijn na vanavond nog volop in de race voor de volgende ronde.' Foto: VI Images