Mathijsen in de basis bij winst Málaga op Mallorca

Málaga heeft zondag in eigen huis Real Mallorca verslagen. Ruud van Nistelrooy viel negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd in, terwijl Joris Mathijsen profiteerde van een schorsing van Martín Demichelis en negentig minuten in actie kwam.

Málaga – Real Mallorca 3-1Het begon voor Málaga slecht zondag. Binnen vier minuten zette Michael Pereira de bezoekers op voorsprong. Lang hoefde de gastheren niet tegen een achterstand aan te kijken. Sebastián Fernández tekende na elf minuten voor de gelijkmaker.

Pas na de onderbreking liep Málaga definitief weg bij de eilandbewoners. Eerst trof Jérémy Toulalan doel en Salomón Rondón, die later plaats maakte voor Van Nistelrooy, deelde de nekslag uit. Bij Mallorca zat Gianni Zuiverloon negentig minuten op de bank.

Door de zege is Málaga nu samen met Atlético Madrid en Osasuna de gedeelde nummer zes van Spanje. Real Mallorca staat onderin de middenmoot.

Overige uitslagenRayo Vallecano – Getafe 2-0Espanyol – Real Zaragoza 0-2 Foto: VI Images