Mathieu volgende zorgenkind in Franse verdediging

Reacties

Een dag na het afhaken van Raphaël Varane heeft Frankrijk te maken gekregen met een nieuwe tegenvaller. Jérémy Mathieu heeft een kuitblessure overgehouden aan de Spaanse bekerfinale. Het EK komt waarschijnlijk niet in gevaar voor de verdediger van Barcelona.

Mathieu volgende zorgenkind in Franse verdediging

Varane meldde zich dinsdag noodgedwongen af bij bondscoach Didier Deschamps, omdat de mandekker van Real Madrid nog enkele weken aan de kant staat door een bovenbeenblessure. Deschamps kan in de voorbereiding op de eindronde in eigen land ook geen beroep doen op Mathieu, die volgens L'Equipe zeven tot tien dagen aan de kant staat door de kwetsuur die hij zaterdag opliep.

Mathieu kwam in de gewonnen Copa del Rey-finale tegen Sevilla na rust binnen de lijnen, om de plek van de uit het veld gestuurde Javier Mascherano in te nemen. De 32-jarige Fransman kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd, nadat hij inclusief de verlenging nog 75 minuten meespeelde. Hoewel het een lichte blessure betreft, heeft Deschamps er weer wat zorgen bij.

Door een meniscusblessure kwam Mathieu de laatste maanden maar sporadisch in actie voor Barcelona. Sinds zijn rentree moest de vijfvoudig international het behalve zijn optreden in de bekerfinale doen met twee invalbeurten in de laatste twee competitieduels. Frankrijk speelt nog tegen Kameroen (30 mei) en Schotland (4 juni) in aanloop naar de openingswedstrijd tegen Roemenië (10 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.