Matchwinner Vriends: 'Heb lopen ijsberen in catacomben'

Zijn treffer was genoeg voor de 1-0 zege van Go Ahead Eagles op Willem II, maar toch hield Bart Vriends gemengde gevoelens over aan het duel in de Adelaarshorst.

Minder dan tien minuten nadat Willem II-verdediger Jonas Heymans met een rode kaart naar de kleedkamer was verdwenen brak Vriends de ban voor de thuisploeg. De vreugde van de treffer maakte vijf minuten later plaats voor verwondering.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer constateerde een slaande beweging van Vriends aan het adres van Jordens Peters en was onverbiddelijk: de verdediger van Go Ahead mocht ook vertrekken met een rode kaart.

Maar de dader achtte die straf niet op zijn plaats. 'Ik heb Peters niet geslagen, ik wilde hem alleen van me afschudden om nog een doelpunt te maken', zei Vriends na afloop tegen FOX Sports. 'Maar het zag er inderdaad wel wild uit, het was een domme beweging.'

Voor hem werden het daarom nog zenuwslopende minuten. 'Ik heb lopen ijsberen in de catacomben, zeker omdat het dit seizoen bij ons al vaker vlak voor tijd is misgegaan. Gelukkig zat het nu wel een keertje mee en hebben we de overwinning over de streep getrokken. Deze drie punten hadden we heel hard nodig. De opluchting overheerst, maar dit was voor mij wel een wedstrijd met een smetje er op.'